🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll: Invigning av utställningen 1989 – kultur och politik

Hösten 2019 är det trettio år sedan Berlinmuren föll. Murens fall blev den symboliska finalen för en politisk världsordning som bestått sedan slutet av andra världskriget. Utställningen "1989" som visas på Nationalmuseum 5 september–12 januari undersöker vad som hände inom den visuella kulturen i bredaste mening i detta omvälvande historiska skede.

Klockan 18 invigningstalar överintendent Susanna Pettersson i Södra ljusgården. Därefter ger en av utställningens curatorer, Per Hedström, en introduktion till utställningen.

Fri entré till invigningstal och introduktion.

Utställningen, och övriga museet, har öppet kl 11–21.

Läs mer om utställningen.

Biljetter till utställningen

Är du född år 1989?

Grattis! Du får fri entré till utställningen 1989 på öppningsdagen, torsdagen 5 september. Visa legitimation i någon av entrékassorna.

Ordinarie entré: 150 kr

Reducerad entré (seniorer och studenter): 120 kr

Fri entré under 20 år

Fri entré för medlem i Nationalmusei Vänner

Fri entré för medlem i Moderna Museets Vänner

Förköp eller förboka din biljett.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.