🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll: Kulör – ett samtal om färg med Lotta Kühlhorn

Vad betyder färg, egentligen? Lotta Kühlhorn är formgivare, författare och illustratör med en rik och färgstark produktion. I ett samtal med museets pedagogiska chef, Lena Eriksson talar hon om färgens betydelse, i sitt egna och alla våras liv.

Varför blir vissa färger populära och vilka färger har präglat olika tider under 1900-talet? Färg är ett fascinerande fenomen som Lotta Kühlhorn har tänkt och skrivit om, 2017 gav hon ut boken Kulör.

Plats: Södra ljusgården på entréplan

Kostnad: Fri entré till kvällsevenemanget.

Mer om färg

I höst visar Nationalmuseum utställningen Hella Jongerius – Breathing Colour. Den är en visuell installation som presenterar resultaten av Jongerius mångåriga forskning om färg, form, ljus och materialitet. Här kan du läsa mer om Breathing Colour.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.