Torsdagskväll: Kvinnorna som formade pophistorien på 80-talet, med Anna Charlotta Gunnarson

Nationalmuseums utställningschef Per Hedström samtalar med Anna Charlotta Gunnarson om kvinnorna i 1980-talets popmusik. Några namn som sannnolikt kommer att nämnas: Neneh Cherry, Madonna, Marie Fredriksson och The Bangles.

Anna Charlotta Gunnarson är aktuell med den hyllade "Kvinnorna som formade pophistorien", en bok som vänder upp och ned på den etablerade synen på den moderna musikhistorien. Hon har också bidragit med en artikel om musikvideor från år 1989 i Nationalmuseums katalog till utställningen 1989 – kultur och politik.

Anna Charlotta Gunnarson är författare, dramatiker, låtskrivare och journalist i både radio och tv. Sedan 2009 sänds hennes flerfaldigt prisbelönade UR-serie Pop och politik i P4. Bland mycket annat har hon även skrivit barn- och ungdomsböcker och tävlat tre gånger i På spåret tillsammans med Ylva Hällen.

Plats: Nationalmuseum i Stockholm. Södra ljusgården på entréplan.

Kostnad: Fri entré till kvällsevenemanget. Ingen förbokning.

Här kan du läsa mer om och förköpa biljett till utställningen 1989.

tider
Visa alla datum
alla tider
Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.