Det finns inga kommande händelser

Marmor och grekiska gudar – om antikens roll i konstmuseernas historia

Varför är de flesta klassiska konstmuseer så lika varandra, med mäktiga fasader, höga pelare och vita gipsskulpturer? Susanna Pettersson och Linda Hinners rätar ut frågetecknen i kvällens föredrag. Torsdagskväll, öppet till kl 21.

I vårens utställning Inspiration – Iconic works undersöker vi hur konsthistorien formats och hur den påverkar vår nutid. I kvällens föreläsning berättar Susanna Pettersson, museets överintendent och Linda Hinners, intendent med inriktning på skulptur mer om hur de första konstmuseerna växte fram. Vilka idéer avspeglas i byggnaderna, hur konstsamlingarna kom till, varför antiken blev ett ideal och hur avgjutningen av antika skulpturer blev en närmast industriell produktion under 1800-talet.

Plats: Södra ljusgården, på entréplan

Kostnad: Fri entré till torsdagsevenemanget

Ingen förbokning, begränsat antal platser.

I Restaurangen: Kvällens soppa och ett glas vin, 195 kr

Läs mer om Inspiration – Iconic works.

Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW. Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.