Det finns inga kommande händelser

Superstjärnan Anders Zorn

Torsdagskväll med föredrag och kvällsöppet till kl 21.

Favorit i repris! Missade du föredraget om Zorn som gick av stapeln i januari? Nu har du chansen igen. Carl-Johan Olsson berättar om en svensk superstjärna.

Anders Zorn är en av Sveriges mest kända och älskade konstnärer. Han hade vad vi idag skulle kalla en exceptionell karriär - hur mycket var tack vare entreprenören och det personliga varumärket Zorn och hur mycket var det hans konstnärliga begåvning och tekniska skicklighet?

Från barndomens Mora tog han sig ut i världen och in i makteliten och näringslivet i såväl Europa som USA. Vid sin död var han en av Sveriges mest förmögna personer. Hur gjorde han egentligen för att lyckas? Följ hans resa tillsammans med Carl-Johan Olsson som just nu arbetar på en utställning om Anders Zorn på Nationalmuseum i sommar.

Carl-Johan Olsson är intendent för 1800-talets bildkonst på Nationalmuseum. 2017 var han en av curatorerna till den stora utställningen om Anders Zorn i Paris, som valdes till årets utställning av tidningen Le Parisien.

Plats: Södra ljusgården, på entréplan

Kostnad: Fri entré

Ingen förbokning, 130 platser.

I Restaurangen: Kvällens soppa, nybakat bröd och ett glas vin, 195 kr.


 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?


Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW. Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.