🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll: The Shape of Craft – föredrag med Ezra Shales

Ezra Shales undervisar i design- och konsthantverkshistoria på Massachusetts College of Art and Design. För tillfället är han forskare och gästföreläsare på HDK i Göteborg. I samband med Stockholm Craft Week ger han också ett föredrag på Nationalmuseum på temat "The Shape of Craft: Thinking through Ball Bearings, Pasta Dies and Other Extraordinary Everyday Things."

Mer om Ezra Shales och om föredraget

Ezra Shales, Ph.D. is the author of two books, Made in Newark (Rutgers University Press, 2010), which explores craft as an anchor of regional identity in progressive-era New Jersey, and The Shape of Craft (Reaktion, 2017), which has prompted a reviewer to identify him as a “philosopher of the factory floor.” When he was 12, he wrote a letter to the manufacturer asking how M&Ms were coated so evenly. Their response was that it was their intellectual property but someday he hopes to discover a person or archive willing to divulge that knowledge.

In between objects with agency and complex networks of systems, the work of anonymous hands often lies unmapped, but tantalizing to investigate. This presentation savors the productive confusion that lies at the intersection of design, craft, and art in everyday life, often in objects a pedestrian might encounter or in the presence or a skilled person at work.

Plats: Södra ljusgården på entréplan

Språk: Engelska

Kostnad: Fri entré till föreläsningen, ingen förbokning.

🛈 Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under sensommaren och hösten kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott.

Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.