Marina Abramović/Ulay, Anima Mundi (Pieta), 1983/2002. Fototryck. © Marina Abramović and Ulay. Courtesy of the Marina Abramović Archives.

Det finns inga kommande händelser

Vad har religiös konst för betydelse på ett konstmuseum?

Tillsammans med forskningschef Martin Olin och pater Dominik Terstriep (SJ), teol. Dr., bjuder vi in till ett filosofiskt samtal kring religiösa motiv i det västerländska konsthistorien.

Torsdagskväll med öppet till kl 21.

Hur har bilderna brukats i ett religiöst sammanhang jämfört med hur vi betraktar dem på ett konstmuseum? Vad händer med andligheten när ett konstverk visas på ett museum istället för i en kyrka? Och varför fortsätter motiv som pietà att reproduceras i såväl samtidskonst som populärkultur? Exempel på detta kan du se i den aktuella utställningen Inspiration – Iconic Works .

Samtalet rör sig mellan konsthistoria, teologi och filosofi och modereras av Anna Jansson, kommunikatör.

Plats: Södra ljusgården, på entréplan

Kostnad: Fri entré till torsdagsevenemanget

Ingen förbokning, 130 platser.

I Restaurangen: Kvällens soppa och ett glas vin, 195 kr

Läs mer om Inspiration – Iconic works.

Det finns inga kommande händelser

Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar?

Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW. Kvällsevenemangen är kostnadsfria och du behöver normalt inte boka plats i förväg.