Läs mer
Close
Click to focus
|
i
<3

0of0
Visas nu
Visas nu
Designmagasinet
Om keramikens utveckling genom tiderna

Designmagasinet

I Designmagasinet berättar vi om keramikens utveckling genom tiderna. Det är också en plats för fördjupning kring designprocesser.

OBS! Tillfälligt stängt på grund av underhåll, 25–26 februari.

I montrarna skildras material, trender och tillverkningsprocesser genom mer än 1 200 föremål, från 1700 till det allra senaste ur Nationalmuseums samling. Men också hur samhällets skiftande behov och önskningar påverkar och påverkas av formgivning och materialutveckling.

Exempel på teman som behandlas är Inspiration från Kina under 1700-talets början, Svensk jugend 1850-1900, Swedish Grace, Pop och print från 1960-1970, Figurinens återkomst och Samtiden kommenterad.

Fördjupa dig i utställningens teman

Med appen som guide

I Nationalmuseums besöksguide finns fördjupande fakta om varje tema och om föremålen i keramikutställningen. Ladda gärna ner appen inför ditt besök. Du gör det kostnadsfritt via GooglePlay eller AppStore.

Läs mer om appen här.

Besöksguide att hyra

Du som inte vill eller har möjlighet att ladda ner appen kan istället hyra en besöksguide med appens innehåll, 20 kr. Kontakta någon av värdarna på entréplan.

Om designprocesser

I salens mitt visas då och då skiftande presentationer, under kortare eller längre tid, med olika perspektiv och aspekter på designprocesser.