Läs mer
Close
Click to focus
|
i
<3

0of0
Visas nu
Visas nu
Designmagasinet
Om keramikens utveckling genom tiderna

Designmagasinet

Designmagasinet är stängt för tekniska serviceåtgärder och öppnar igen tisdag den 18 juni, 2019.

I Designmagasinet berättar vi om keramikens utveckling genom tiderna. Det är också en plats för fördjupning kring designprocesser.

I montrarna skildras material, trender och tillverkningsprocesser genom mer än 1 200 föremål, från 1700 till det allra senaste ur Nationalmuseums samling. Men också hur samhällets skiftande behov och önskningar påverkar och påverkas av formgivning och materialutveckling.

Exempel på teman som behandlas är Inspiration från Kina under 1700-talets början, Svensk jugend 1850-1900, Swedish Grace, Pop och print från 1960-1970, Figurinens återkomst och Samtiden kommenterad.

Fördjupa dig i utställningens teman

Med appen som guide

I Nationalmuseums besöksguide finns fördjupande fakta om varje tema och om föremålen i keramikutställningen. Ladda gärna ner appen inför ditt besök. Du gör det kostnadsfritt via GooglePlay eller AppStore.

Läs mer om appen här.

Om designprocesser

I salens mitt visas då och då skiftande presentationer, under kortare eller längre tid, med olika perspektiv och aspekter på designprocesser.

Hösten 2018–våren 2019 visades en utställning om projektet NM&, om hur inredningen till Nationalmuseum restaurang kom till. Här kan du läsa mer om den utställningen.