Visning med känsla – upplev Nationalmuseum med alla sinnen

Vid tre tillfällen under hösten har du chans att gå med på en lekfull visning där du äntligen får känna hur konsten känns. Ett nytt sätt att uppleva konst och design på Nationalmuseum – för som du vet är det inte tillåtet att, inte ens försiktigt, röra konsten på museet!

Visningarna med känsla utgår från olika teman och med utvalda material, kopior och föremål upplever vi museets konst tillsammans. Kom med på visning en gång, eller flera.

Det taktila och vårt känselsinne

Vad får vi veta när vi rör vid något? Det kan vara svårt att sätta ord på men väldigt viktigt för alla människor. Vi kan tala om att människan har ett känselsinne, eller ett hudsinne, och när vi känner på något uppfattar vi ytans form och struktur, om det är hårt eller mjukt, varmt eller kallt, runt eller kantigt. Taktil är ett ord som används för att beskriva vad som händer när vi rör något, om överföring av information vid beröring.

Undantag från regeln om att inte röra

Generellt är det inte tillåtet att vidröra föremålen i museet. Den här visningen ger vissa undantag.

Läs mer om varför man inte får röra museiföremålen (och om några undantag).
aktiviteter
alla tider

Tider och teman: Se listan här intill eller dag för dag i kalendern

Biljetter: 100 kr. Förköp inom kort via knapp här nedanför eller på plats i museets entrékassa.

Samling: I Skulpturgården på entréplan.