Tervetuloa Ruotsin taide- ja designmuseoon!

Kansallismuseo on Ruotsin suurin taide- ja designmuseo. Se on myös valtion viranomainen, jonka tehtävänä on edistää taidetta. Kokoelmissa on maalauksia, veistoksia, miniatyyreja, taidekäsitöitä, designia, piirroksia, grafiikkaa ja muotovalokuvia. Yhteensä kokoelmissa on 700 000 esinettä 1500-luvulta nykypäivään.

Uudet avajaiset 13. lokakuuta 2018

Kansallismuseon rakennus Tukholman Blasieholmenissa on ollut suurremontissa viime vuodet. Museo avataan uudestaan kävijöille lauantaina 13. lokakuuta 2018.

Uudistetussa Kansallismuseossa keskiössä ovat sekä taide että ihmiset. Näyttelypinta-alasta tulee suurempi, joten esille saadaan enemmän taidetta. Kokoelmat, joihin kuuluu taidetta kuudelta vuosisadalta, saavat päähuomion, ja ne esitellään uusilla tavoilla. Niiden rinnalla nähdään vaihtuvia näyttelyjä ajankohtaisine teemoineen ja taiteilijoineen. Remontoituun museoon mahtuu enemmän kävijöitä kuin aikaisemmin. Lasten ja koululaisten toiminta saa enemmän tilaa, samoin kuin omaan luovaan tekemiseen tarkoitetut ateljeet. Tiloihin pääsee päivänvaloa, ja sisäilmasta saadaan parempi sekä taiteelle että kaikille museossa olijoille. Ravintola, myymälä, veistospiha ja muut tilat tarjoavat mahdollisuuden niin tekemiseen kuin lepoon ja pohdiskeluun. Lämpimästi tervetuloa uuteen Kansallismuseoon!