Torsdagskväll på museet

Visste du att museet är öppet till kl 21 på torsdagar? Perfekt för ett besök efter jobbet. Upptäck konsten och ät en bit eller kom in på en anspråkslös AW.

Tillfälligt stängt

Nationalmuseum har tillfälligt stängt åtminstone till och med till den 14 april. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för Nationalmuseum med anledning av coronaviruset.


Vi vill göra ditt besök så innehållsrikt som möjligt och under vintern och våren kommer du att kunna ta del av föreläsningar, samtal, utställningsöppningar och annat smått och gott. Kvällsprogrammet på torsdagarna är kostnadsfritt och du behöver inte boka plats. Det är enkelt att bara slinka in.

Programmet för torsdagskvällarna är ännu inte helt fastställt. Vi fyller på med evenemang och info allt eftersom. Håll gärna koll här på webben eller i våra sociala kanaler. Spikade programpunkter hittar du lite längre ner. Väl mött!

Restaurang, bar och café

Passa på att ta något gott att äta och dricka i anslutning till torsdagsprogrammet. I matsalen i museets restaurang kan du njuta av oväntade smaker i uppdaterade klassiker. Glasbaren och café erbjuder olika smårätter, nybakat och ett ambitiöst dryckesprogram.

Torsdagar mellan kl 15 och 20 serveras soppa, nybakat bröd och ett glas vin för 195 kr.