Färg, pennor, tidningsklipp och annat material som blir till collage

Skola

Varmt välkommen till Nationalmuseum och konstens värld! Vår skolverksamhet riktar sig till alla elever och lärare. Vi tror på konsten som kunskapsväg och utforskar ständigt nya arbetssätt tillsammans med skolan i samklang med läroplaner och kursmål.

Höstens skolprogram

Boka skolprogrammet Nyfiken på: Nationalmuseum och ge dina elever möjligheten att uppleva det nyrenoverade museet öga mot öga. Skolprogrammet Villa Curiosa och den borttappade kikaren ger nycklar till förståelsen och upplevelsen av konst. Båda programmen kan bokas med eller utan ett kreativt pass i ateljén.

Det nya skolprogrammet 1989, om kultur och politik, kan bokas från 10 september.

Att arbeta med konsten i klassrummet

I museets fantastiska samlingar finns bilder, föremål och berättelser som väcker nyfikenhet och ger nycklar till historiska händelser, personer och tankesätt. I mötet med den samtida blicken blir konst och design är mycket mer än en ingång till historien, de påverkar oss även idag och ger många viktiga frågor att undersöka med alla våra mänskliga förmågor.

Matnyttigt för skolan

Nyhetsbrev

Sidorna för skolan fylls på efter hand så håll utkik och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Scrolla ner för att fylla i anmälan!