Slink in för lunch. Kom för att umgås, ta en fika eller ett glas efter jobbet. Restaurang Nationalmuseum bjuder på okomplicerade matklassiker i nutida stil med ursprung i svenska råvaror och traditioner. Ingen bordsbokning – det är bara att komma förbi. Välkommen!
Restaurangens öppettider
Veckodag | Öppet | Köket stänger |
Måndag | Stängt | |
Tisdag | 11:00–17:00 | 15:00 |
Onsdag | 11:00–17:00 | 15:00 |
Torsdag | 11:00–20:00 | 19:00 |
Fredag | 11:00–17:00 | 15:00 |
Midsommarafton 20/6 | Stängt | |
Lördag | 11:00–17:00 | 15:00 |
Midsommardagen 21/6 | Stängt | |
Söndag | 11:00–17:00 | 15:00 |
Det går bra att beställa dryck, smörgåsar och fika fram till 30 minuter före stängning.
Stängt i matsalen från kl 15:00
Följande datum är matsalen abonnerad och vi dukar upp för middag och fest. Glasbaren med café har öppet som vanligt.
- Fredag 13 juni
- Lördag 14 juni
- Lördag 28 juni
Något gott för alla
Sätt guldkant på ditt museibesök med mat och dryck i Restaurang Nationalmuseum. Prisbelönte krögaren Fredrik Eriksson och hans team bjuder på okomplicerade matklassiker i nutida stil med ursprung i svenska råvaror och traditioner. Allt tillagat från grunden med själ och hjärta. Ihop med bakverk och ett generöst dryckesutbud finns något för alla smaker.
Eget bageri och konditor
Visste du att vi har ett eget bageri? I källaren under museet huserar chefkonditorn som bakar allt matbröd som serveras i restaurangen. Dessutom skapar hon alla bakelser, kakor och goda bullar som du hittar i cafédisken. Allt ekologiskt och hållbart. Du kan med gott samvete unna dig en fika!
Kontantfritt
Hela Nationalmuseum är kontantfritt. vi tar endast emot betalning med kort eller via Swish.
Det är fritt inträde till museets entréplan, där restaurangen finns.
Mer från Restaurangen

Välkommen på lunch
Ett gastronomiskt hantverk av råvaror i säsong. Se vårt veckomeny.

Boka festen hos oss
Julmiddag, bröllop eller företagsevent? Vi skapar måltidsarrangemang för alla tillfällen.

Följ oss på Instagram
Håll koll på allt om är på gång i restaurangen, från dag till dag.