Skolprogram

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Boka ett skolprogram, med eller utan ett kreativt pass i ateljén, och ge dina elever möjligheten att uppleva det nyrenoverade Nationalmuseum öga mot öga.

Efter flera års renovering har Nationalmuseum öppnat igen! Vi har gjort plats för både mer konst och fler människor och förbättrat miljön inne i museet. Ateljén har blivit dubbelt så stor, och det finns gott om utrymme för att äta matsäck och för att hänga av sig jackor och ryggsäckar.

En helt ny museiupplevelse

Konst, konsthantverk och designföremål presenteras på nytt sätt, sida vid sida, längs en tänkt tidslinje som slingrar sig genom museet. De breda kulturhistoriska sammanhangen målas upp, samtidigt som det finns gott om tillfällen till fördjupning.

Museibyggnaden visar upp sig från sin allra bästa sida, i en helt ny skrud.

Något för alla

Höstens nya skolprogram, 1989, handlar om kultur och politik. Det riktar sig till åk 7–9 och gymnasiet, en timme, endast visning.

Skolprogrammet Nyfiken på: Nationalmuseum passar för alla som är nyfikna på "det nya" museet. Det finns anpassat för alla årskurser, från förskolan till och med gymnasiet samt för SFI, SAS och språkintroduktionsklasser i gymnasiet.

Skolprogrammet Villa Curiosa och den borttappade kikaren ger nycklar till förståelsen och upplevelsen av konst. Det är anpassat för åk 0–6.

Båda programmen kan bokas med eller utan kreativt pass i ateljén. Välkommen att boka in din klass!


Skolprogram för alla årskurser