Press och media

Pressinformation

Pressmeddelanden och pressbilder för nedladdning finns i vårt pressrum på Mynewsdesk.

De bilder som ligger i pressummet är fria att använda i samband med artikel, recension, notis eller inslag om aktuell utställning eller projekt och med angivande av fotograf.

Vill du använda bilder från Nationalmuseums samlingar i andra syften? Kontakta vårt bildarkiv.

Ernst Josephson, Journalisten Godfrey Renholm

Journalisten Godfrey Renholm av Ernst Josephson, 1880, olja på duk

Ernst Josephson, Journalisten Godfrey Renholm

Foto- och filmningsförfrågningar

Det är tillåtet att fotografera och filma för privat bruk i vår utställningslokaler så länge inte blixt, selfiepinne eller stativ används. Undantaget är de utställningar eller föremål i utställningar som är belagda med fotoförbud. Övrig fotografering och filmning kräver skriftligt fototillstånd.

Det går inte att fotografera eller filma i museibyggnaden på Blasieholmen under renoveringen. Möjligheten att filma och fotografera verk i samlingarna är begränsad under den här perioden. Museet beräknas öppna igen i oktober 2018.

För ansökan om fototillstånd för filmning eller fotografering i miljöer som Nationalmuseum ansvarar för och som kräver fototillstånd, skicka en kort projektbeskrivning med angivet syfte till press@nationalmuseum.se för bedömning.

Vi har inte möjlighet att hantera foto- och filmningsförfrågningar på plats i utställningslokalen.

Recensionsexemplar

Kontakta pressansvarig för recensionsexemplar av våra publikationer. Vi har inte möjlighet att hantera förfrågningar direkt på plats i utställningslokalen.

Mattias Robertson, pressansvarig
press@nationalmuseum.se

Annonsering

Förfrågningar kring annonsering mejlas till info@nationalmuseum.se