Pierre Bonnard, Interiör med kvinna i korgstol

Studiematerial

Arbeta med konsten i Nationalmuseums samlingar i klassrummet. Här finns studiematerial med bilder, övningar, tips och lärarhandledning. Materialet är framtaget med läroplanen i åtanke och vänder sig till åk 4–6 respektive åk 7–9 och gymnasiet.

Ta också en titt på det material som är framtaget för att passa både i skolan och hemma med familjen: filmer som är som minibesök i museet, förslag på konstverk att titta på tillsammans med barnen och olika tips från ateljéerna för eget kreativt tänkande och skapande.

I museets samlingar finns bilder, föremål och berättelser som väcker nyfikenhet och ger nycklar till historiska händelser, personer och tankesätt. I mötet med den samtida blicken blir konst och design mycket mer än ingångar till historien. De påverkar oss även idag och ger många viktiga frågor att undersöka med alla våra mänskliga förmågor. Varifrån kommer idéer och hur ger man sina idéer form så att andra förstår dem? Hur är saker gjorda? Vad är färg egentligen? Hur, och i vilket syfte, har vi människor avbildat varandra och oss själva genom tiderna?

Arbeta med konsten i klassrummet