Nyfiken på: Nationalmuseum – den nyrenoverade byggnaden
Boka en gruppvisning

Arkitektur, funktioner, gammalt och nytt

Boka in din grupp eller konstförening på en egen visning. Följ med på en tur genom Nationalmuseum med fokus på arkitekturen, rummens nya funktioner och mötet mellan den gamla 1800-talsbyggnaden, ny teknik och nya formmässiga inslag.

Det nyrenoverade Nationalmuseum kan nu ta emot dubbelt så många besökare som förut. Kontor och förråd har tagits bort och istället får besökarna tillträde till cirka 1700 nya kvadratmeter. Utställningsytorna har blivit större vilket gör det möjligt att visa mer konst. De tidigare täckta fönstren har öppnats upp och släpper nu in ljus och vyer över staden.

Hör mer om processerna bakom den omfattande renoveringen när vi går genom museets olika delar med start i den nya skulpturhallen.

Med anledning av situationen kring coronaviruset

Vi begränsar antalet besökare i lokalerna och de delar där det riskerar att bli trångt håller vi stängda. Alla bokade gruppvisningar, föreläsningar, visningar och ateljéverksamheter är till följd av detta tillsvidare inställda.