Familjedag i ateljéerna

Välkommen till ateljéerna på söndagar! Då utforskar vi olika material och tekniker. Vi tittar på konsten i museets salar och skapar själva under handledning av en konstpedagog i ateljén. Nytt tema varje vecka.

För vem? Barn och vuxna tillsammans. Visningarna är anpassade för barn från 6 år, ateljépassen passar för barn från 4 år.
Tid: kl 13–16
Plats: Ateljéerna på entréplan. Vi samlas här och går tillsammans upp i museet för visningen.
Fri entré, drop in i mån av plats.

Juluppehåll

Istället kan du spana in vår jullovsaktivitet.

Vintern och våren 2020

Vi börjar med familjedagarna igen söndag 12 januari och fortsätter varje vecka till och med 17 maj. Detaljerat program för fler söndagar kommer under januari 2020.

12 januari

Pasteller, puder och peruker

Vi utforskar pastellkritornas dammiga, regnbågsskimrande värld. I ateljén prövar vi själva de lysande och färgstarka kritorna på vita eller färgade papper.

19 januari

Forma och fresta

Vi frestas av mer eller mindre smaskiga målningar i salarna. I ateljén formar vi egna gobitar i lera och färg. Tårta, varm korv eller pizza?

26 januari

Husdjur eller odjur

Vi spanar in tama och vilda djur i samlingarna. I ateljén gör vi kollage med tyger, päls och färg.

2 februari

Målarsugen?

Vi går på färgsafari i museet och samlar på olika sätt att måla på. I ateljén prövar vi palettkniv, svampar, skrapor och penslar.

9 februari

Kärleken vinner

Amor och Psyke, en saga som också är en skulptur på museet. Vi lyssnar på sagan och funderar över kärleken. I ateljén blommar kärleken vidare när vi skulpterar i lera.

16 februari

Ramen runt

Vi utforskar museets fantastiska tavelramar. Tjocka, tunna eller snirkliga. Skulpterade i trä eller täckta av riskorn… I ateljén gör vi egna ramar med hjälp av pasta, ris, färg, kartong och lite till.

23 februari

Hela världen i ett skåp

Vi spanar in museets olika kabinettskåp och funderar på samlande av olika slag. I ateljén målar vi egna skåp för olika sorters samlingar.


tider
Visa alla datum
alla tider