Varmt välkommen att njuta gastronomiskt hantverk! Här njuter du Fredrik Erikssons vällagade lunchrätter, allt lagat från grunden med själ och hjärta.
Beställ din mat vid bardisken i Glasbaren och slår dig ner. Maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Ingen bordsbokning – det är bara att droppa förbi! Vill ni köpa med er mat hem eller till kontoret har vi även avhämtning.
Veckans meny 5 augusti – 10 augusti
Serveras tisdag- onsdag och fredag - söndag 11:00 - 15:00. Torsdagar 11:00 - 19:00
Klassikern - hemrökt lax, pepparrotscrème, skagenröra, forellrom, potatis- och cheddarostroyal med schalottenlöksvinaigrette, 195 kr
Rostad kycklinglårfilé med blomkål, färska bönor, kycklingsky och rädissallad, 165 kr
(serveras ej torsdagskväll)
Svamprisotto med vitlöksstekta bönor, cruditésallad och salsa verde, 165 kr
(serveras ej torsdagskväll)
Vichysoisse med rökt lax, vårlök, krutonger och körvelolja, 150 kr
Räksallad med kokt ägg, Rhode Islanddressing, citron och krutonger, 190 kr
Krämig quinoa Vikinga med jordärtskocka, kantareller, vinägerkokta lökar, röd pak choi och gräslöksolja, 190 kr
Inkokt lax med primörsallad, pressgurka, dillmajonnäs och färskpotatis, 215 kr
Köttbullar med färskpotatis, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon, 225 kr
Dagens lunch 12 augusti – 15 augusti
Serveras tisdag - fredag 11:00 - 15:00
Tisdag
Pannbiff med löksky och kokt potatis, 145 kr
Onsdag
Ångad torsk med äggsås, gröna ärtor och kokt potatis, 145 kr
Torsdag
Havets Wallenbergare med potatispuré, ärtsallad och skirat smör, 145 kr
Fredag
Nattbakad högrev med café de parissmör och rostad potatis, 145 kr
Veckans vegetariska
Krämiga svenska gryn med svamp, fårost, syrad lök och rostade valnötter, 145 kr
Veckans meny 12 augusti – 17 augusti
Serveras tisdag - söndag 11:00 - 15:00, torsdagar 11:00 - 19:00
Sallad med varmrökt lax kokt ägg, brytbönor och dijonnaise, 185 kr
Potatis och purjolökssoppa med marinerade kantareller, vårlök, krutonger samt tryffel- och körvelolja, 150 kr
Krämig quinoa Vikinga med jordärtskocka, kantareller, vinägerkokta lökar, röd pak choi och gräslöksolja, 190 kr
Inkokt lax med primörsallad, pressgurka, dillmajonnäs och färskpotatis, 215 kr
Köttbullar med färskpotatis, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon, 225kr