Matsal

Välkommen till vår matsal

I restaurangens matsal serveras svensk klassisk mat i nutida stil, med inspiration från det franska och italienska köket.

Våra matsalsrätter beställer du enkelt vid vid bardisken, maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Varje dag har vi några rätter som serveras speciellt under lunchtid 11-14.30, i övrigt serveras veckans meny varje dag, hela dagen lång.
Det är inte möjligt att boka lunchbord, såvida ni inte är större grupper över 30 personer.
Vill du hellre ta en smörgås, fika eller ta något att dricka finns vår Glasbar och Café som du når via Skulpturgården.

Hela Nationalmuseum är kontantfritt. Vi tar endast betalning med kort eller via Swish.


Matsalen är abonnerad följande datum. Vi stänger då dörrarna efter lunch kl 14,30.

Glasbaren är öppen som vanligt.

Fredag 15 mars

Tisdag 19 mars

Onsdag 20 mars

Fredag 29 mars

Lördag 30 mars


Dagens lunch 19/2 - 22/2

Våra lunchrätter serveras mellan kl 11- 14.30 och inkluderar smör och bröd


Tisdag

Pannbiff med löksky, rostad rödlök, potatispuré och saltgurka 130

Bakad rotselleri och rotsellericrème med rostat valnötssmör och päronsallad 130


Onsdag

Kycklinggryta med dragon, bakad tomat och rostad amandinepotatis 130

Krämig polenta med svamp, rostad broccoli, tomat och krasse 130


Torsdag

Persilje- och senapsbakad sej med tomatgrädde, krossad potatis och fänkålsallad 130

Zucchini- och broccolibiffar med aubergincrème, tomatvinaigrette, mache sallad och puffat matvete 130


Fredag

Kokt kalv i dill med rostade morötter och Rattepotis 130

Bakad blomkål med hummus, brynt hasselnötssmör och syrad fänkål 130

Veckans meny 19/2 - 24/2

Serveras hela dagen

Fänkål- och blåmusselsoppa med persilja och vitlökskrutonger 145

Romansallad med citrongrillad kycklinglårfilé med rostade rotfrukter och lagrad prästost- och persiljedressing 155

Tempurafriterad ostronskivling med röd lins- och betpuré, bakade gulbetor, marinerad polkabeta, picklade senapsfrön & friterad vitlök 185

Korv på Knäredkyckling ”coq au vin style” med timjanstekta champinjoner, rostade lökar, morötter & potatispuré 195

Nötbakad torskrygg med krossad potatis, silverlökscrème, forellrom, örtsallad & Sandefjordssås 245

Speciellt för de yngre

Alla varmrätter går självklart att få som halvportioner. Utöver det finns alltid:

Stroganoff på Nibble gårds falukorv med kokt potatis eller potispuré 65
Pasta penne med krämig kyckling- och örtsås samt riven parmesan 65