Matsal

Välkommen till vår matsal

I restaurangens matsal serveras svensk klassisk mat i nutida stil, med inspiration från det franska och italienska köket.

Våra matsalsrätter beställer du enkelt vid vid bardisken, maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Varje dag har vi några rätter som serveras speciellt under lunchtid 11-14.30, i övrigt serveras veckans meny varje dag, hela dagen lång.
Det är inte möjligt att boka lunchbord, såvida ni inte är större grupper över 30 personer.
Vill du hellre ta en smörgås, fika eller ta något att dricka finns vår Glasbar och Café som du når via Skulpturgården.

Hela Nationalmuseum är kontantfritt. Vi tar endast betalning med kort eller via Swish.


Matsalen är abonnerad följande datum och vi stänger då dörrarna 14,30. Glasbar och Café är öppet som vanligt.

Onsdag 19 december

Veckans lunchrätter 18 - 21/12

Våra lunchrätter serveras mellan kl 11- 14.30 och inkluderar smör och bröd


TISDAG

Riven rimmad oxbringa med kryddbakad kålrot, marinerad rotselleri & timjansky 130

Zucchiniplättar med rostad aubergine, tomatsalsa och spenat med rostad vitlök 130


ONSDAG

Havets Wallenbergare med potatispuré, ärtor & skirat smör 130

Ärt- och linsbiff med lagrad ost, rostad persiljerot & valnötspesto 130


TORSDAG

Kryddstekt fläskkarré med rödkålsallad, gräddsås, rostad potatis & äppelmos 130

Bakade betor med gulärtshummus, rostad fetaost & sellerisallad 130


FREDAG

Vitvinsbräserat kalkonlårfilé med rostade rotfrukter & dijonsenapssgräddsås 130

Bakad spetskål med bondbönspuré, fänkålssallad & örtsmörsås 130


LÖRDAG & SÖNDAG

Kryddbakad fläsksida med vit böncrème, marinerad grönkål, fläsksvålar, nötter & rostad vitlöksmajonnäs 185

NMs löjromsservering med potatis och cheddarostroyal, smetana, hackad lök & citron 255

Bakad spetskål med inkokt silverlök, bakat ägg, gräslöksemulsion och svartkål 145

Veckans meny

Följande rätter serveras hela dagarna, hela veckan även helg 18 - 23/12


Skaldjurssoppa med dillgravad tomat, fänkålsrostad- & syrad morot 145

Sallad med varmrökt lax, marinerad brysselkål, äppelvinaigrette & pepparrotskräm 155

Marinerad åkerbönstempeh med broccolicrème, syrad röd- och rosésallad

samt puffat bovete 185

Bakad rödingfilé med rostade jordärtskocka, champinjon, svartkål & vitvinssås 255

Bräserad älghögrev med potatis och svartrot, honungsglacerade morötter & kryddsky 245

Speciellt för de yngre

Alla varmrätter går självklart att få som halvportioner. Utöver det finns alltid:

Stroganoff på Nibble gårds falukorv med kokt potatis eller potispuré 65
Pasta penne med krämig kyckling- och örtsås samt riven parmesan 65