Matsal

Välkommen till vår matsal

Varje dag, dagen lång serveras veckans meny. Utöver dessa har vi några lunchrätter som serveras under lunchtid 11-14.30.
Våra matsalsrätter beställer du enkelt vid vid bardisken, och maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats.

Det är inte möjligt att boka lunchbord, såvida ni inte är större grupper över 30 personer.
Vill du hellre ta en smörgås, fika eller ta något att dricka finns vår Glasbar och Café som du når via Skulpturgården.

Veckans meny 14/5 - 19/5

Serveras hela dagen

Rostad paprikasoppa med friterad fänkålssalami, marinerade sojabönor & citronsmetana 145

Räksallad med bakat ägg, avocado, bakad tomat, gurka & örtmajonnäs 155

Gravad -& halstrad vit sparris med blad från Liljeholmen, saltinlagd citron, gräslöksemulsion & rostade hasselnötter 205

Brässerad kalvbringa med nässelveloute, inkokt lök, morotspuré, bakat ägg & friterad lök 225

Rimmad halstrad regnbågslax med dillstuvad färskpotatis, ångade primörer samt ört -& rädissallad 215

Helgmeny 18/ - 19/5

Dessa rätter serveras utöver veckans meny

Klassikern - Skagenröra, gravad lax med hovmästarmajonnäs, potatis -& cheddarostroyal med sparris samt forellsmörsås 185

Grillad Svensk biff med ramslökssmör, grön sparris, rostad färskpotatis & rödvinssky 245

Rödbetsbiff med getost, rostad färskpotatis, ört -& honungssmetana samt syrad fänkål 145

Dagens lunch 21/5 - 24/5

Serveras mellan tisdag - fredag kl 11- 14.30 och inkluderar smör och bröd


Tisdag

Laxpudding med skirat smör & ärtsallad 130

Krämiga Svenska gryn och ärtor med råstekt grön sparris, parmesan & citron 130


Onsdag

Kokt rimmad fläskbog från Tillberga med buljongkokta rotfrukter, bakat äpple & cidersenapssky 130

Grönsaksgryta med tomat, saffran, aioli & örtrostat bröd 130


Torsdag

Kalvfärsjärpar med persiljepotatis, dijonsenapsås & syrad gurka 130

Confiterad gulärtstempeh med fänkålspure, mjölksyrad rödkål, puffat bovete & mandelaioli 130


Fredag

Havets Wallenbergare med färskpotatis, ärtsallad, riven pepparrot & brynt smör 130

Bakad blomkål med bondbönscréme, rostat hasselnötssmör & marinerad lila morot 130

Speciellt för de yngre

Alla varmrätter går självklart att få som halvportioner. Utöver det finns alltid:

Stroganoff på Nibble gårds falukorv med kokt potatis eller potispuré 65
Pasta penne med krämig kyckling- och örtsås samt riven parmesan 65

Hela Nationalmuseum är kontantfritt.
Vi tar endast betalning med kort eller via Swish.