Matsal

Varmt välkommen att njuta gastronomiskt hantverk!

Här njuter du Fredrik Erikssons vällagade luchrätter, allt lagat från grunden med själ och hjärta.
På vardagar serveras lunch mellan 11-15 och lördagar och söndagar mellan 11-16. Alltid med nybakt bröd från eget bageri.
Måndag till fredag lagar vi dessutom en dagens rätt, en rätt som varierar efter råvaror bäst i säsong.
Du beställer enkelt din mat vid vid bardisken i Glasbaren, och slår dig ner i matsal eller café. Maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats.
Ingen bordsbokning - det är bara att droppa förbi! Vill ni köpa med er mat hem eller till kontoret har vi även avhämtning.

Är du sugen på smörgåsar eller bakverk, ett glas vin eller en skummande öl eller kaffe erbjuds Glasbarens härlig cafésortiment hela dagen.

Dagens rätt inklusive smör, bröd och salladskopp

ONSDAG 30/9
Bakad blomkål med currysmörsås, syrat äpple och blekselleri samt rostad grönkål 130

TORSDAG 1/10
Cognacsstuvad pytt i panna med inlagda rödbetor, saltgurkssallad och äggula 130

FREDAG 2/10
Parmesanpanerad fläskkotlett med tomatsås och matvete, spenat, basilika och kapris 130

Hela veckans meny v 40

Svampsoppa med tryffelfärskost, äpple och krutonger 145

Räksallad med ägg, avokado och Nobisdressing 165

Halstrad gravad lax med hovmästarmajonnäs, gurksallad och dillkokt potatis 175

Kalvinnanlår med grönärtspuré, rostade morötter, Sandefjordsås och friterad rotselleri 185

Tempurafriterad svamp, savoykålsdolme med linser, pumpacrème, råhyvlad kålrabbi samt senapssyrat äpple 170

Assietter ( mellanstorlek)

Årets sill ( korianderfrön, gurka, citron) picklad lök och kokt potatis 85

Varmrökt lax med potatis och äppelsallad samt pepparrotssmetana 85

Marinerad ostronskivling med pumpacréme och senapssyrat öpple 75
Våra tre svenska assietter (sill, lax,och ostronskivling) 195

Helg

På lördagar och söndagar serveras utöver veckans meny även vår populära Klassiker:

Skagen med mörkt crisp, NMs hemrökta lax med pepparrotscréme samt Potatis- och Nationalcheddarostroyal med forellromsvinagrette 185

Svamp och Bourgognehelg 3- 4/10

I helgen njuter vi svamp som aldrig förr med den godaste svampsmörgåsen av krämig och krispig svamp på grillat lantbröd med syrad pumpa, marinerad grönkål och gräslöksskum för 165 kr
I övrigt kan ni njuta svamp i form av vår krämiga svampsoppa med tryffelfärskost samt vår veganska rätt med tempurafriterad svamp och savoykålsdolmar.
Till detta erbjuds både vit och röd Bourgogne i form av smörig chardonnay och rödfruktig pinot noir. Höst när det är som bäst!