Nyfiken på: Nationalmuseum
​Ett skolprogram för klasser i åk 1–3 som besöker det nyrenoverade Nationalmuseum för första gången.
Boka skolprogrammet

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger så upptäcker vi huset och vad som finns här.

Det här skolprogrammet passar för klasser i åk 1–3 som besöker Nationalmuseum för första gången.

Vi funderar över frågor som: Vad är ett museum egentligen? Varför hamnar vissa saker på museum, och varför ser byggnaden ut som den gör?

Vi gör några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset. Men, varför är det så många nakna i konsten? Vad betyder i en hund i äldre måleri? Och vem är killen med pil och båge som flyger omkring i vissa målningar? Vi skärper våra blickar, upptäcker och reder ut några av de hemliga ledtrådar som finns i konsten.

I det här skolprogrammet lär vi känna Nationalmuseum, ett palats fyllt av vår gemensamma konstsamling.

Visning med ateljé: Nyfiken på Färg!

I ateljén experimenterar vi med färgblandning och prövar på att måla med akrylfärg.

Boka skolprogrammet

Skolprogrammet kan bokas tisdag–fredag.

Endast visning: 1 h
kl 9:30–10:30, kl 10:00–11:00.

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9:00–11:30

Visning: 1 000 kr/klass
Visning med ateljépass: 1 700 kr/klass

Boka skolprogrammet här.

Kontakt

För frågor om skolprogram och övrig skolverksamhet, kontakta oss via e-post till: skola@nationalmuseum.se

Förberedelsematerial

Ett bildmaterial för de elever som behöver förbereda sig lite extra inför besöket: hur museet ser ut och vad som kommer att hända under besöket. Titta tillsammans i klassrummet eller ladda ner och ta med er när ni kommer på besök.

Bra att veta inför besöket – Visning (pdf)

Bra att veta inför besöket – Visning och ateljé (pdf)