Alexander Roslin, Brukspatron John Jennings, hans bror och svägerska
Nyfiken på: Nationalmuseum
Ett skolprogram för klasser i åk 7–9 ​som besöker Nationalmuseum för första gången.​
Boka skolprogrammet

Vilka avbildades i de äldre porträtten?

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger upptäcker vi huset och vad som finns här.

Det här skolprogrammet passar för klasser i åk 7–9 som besöker Nationalmuseum för första gången.

Vi reflekterar över frågor som: Vad är ett konstmuseum egentligen? Varför hamnar vissa föremål här? Vilka finns avbildade i de äldre porträtten och vilka normer har påverkat hur bilder och föremål sett ut genom olika tidsepoker? Vi gör tillsammans några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset och möter olika delar ur samlingarna.

Visning med ateljé: Nyfiken på färg!

Måla som Rembrandt men i nutidspuls. I ateljén provar vi på en enklare variant av äldre tiders skiktmåleri.

Bokningsbara tider

Fullbokat resten av året. Vänligen återkom med förfrågan efter 3 december 2018.

Endast visning: 1 h
kl 9.30–10.30, kl 10–11 eller kl 10.30–11.30

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9–11.30

Visning: 1 000 kr/klass
Visning med ateljépass: 1 700 kr/klass

Mejla eller ring oss om du har några frågor.

Om bokningen

bokningen@nationalmuseum.se