Guy Le Querrec, Germany. Berlin. On the wall, people celebrating New Year's Eve. Near the Brandenurg Gate, after the fall of the wall in November 1989. Sunday 31st December, 1989 (around midnight). ©Guy Le Querrec/Magnum Photos
Tidigare utställning
​1989 – ​kultur och politik
Visades 5 september 2019–12 januari 2020

Visades på Nationalmuseum i Stockholm.

Utställningen 1989 – kultur och politik som visades på Nationalmuseum hösten 2019 kretsade kring ett av historiens mest dramatiska ögonblick, Berlinmurens fall 1989. Utställningen undersökte vad som hände inom den visuella kulturen i bredaste mening i detta omvälvande skede. Globala utblickar växlade med svenska perspektiv och storpolitik mötte grå vardag. En kalejdoskopisk blandning av populär- och finkultur.

Utställningen innehäll dokumentärfoto, porträtt, affischer, video och design av konstnärer, fotografer och formgivare som Richard Avedon, Ron Arad, Cecilia Edefalk, Nan Goldin, Willliam Kentridge, Barbara Kruger, Boris Mikhailov, Tracey Moffatt, Ingrid Orfali, Ingegerd Råman, Philippe Starck, Lars Tunbjörk, Pia Wallén och Andres Serrano.

Läs mer om året 1989, i världen och i utställningen
Vad hände när under året? Se listan över händelser, och när de ägde rum.