Rembrandt Harmensz. van Rijn, Kökspigan
Nyfiken på: Samlingarna
Boka en gruppvisning
Fyll i och skicka bokningsförfrågan

På upptäcktsfärd i konsten

Boka in din grupp eller konstförening på en egen visning. Här är museets samlingar i fokus med såväl äldre favoriter som nyförvärvade konstskatter.

Museets nya presentationer av samlingarna slingrar sig längs med en tänkt tidslinje genom de vackra salarna. Konst, konsthantverk och design presenteras nu sida vid sida för att ge en djupare förståelse för och fler perspektiv på olika tidsepoker.

Under visningen gör vi omsorgsfullt utvalda nedslag i konstsamlingen där vi möter en variation av genrer och upplever Nationalmuseum i dess nya skepnad.

Läs mer om samlingarna här

Visningens längd: cirka 60 minuter

Antal deltagare: max 25/grupp
Av säkerhetsskäl, och för bästa upplevelse av visningen, får antalet inte överskridas. Blir gruppen som kommer till museet större kommer de extra deltagarna inte kunna delta i visningen.

Bokningsbara tider: Du kan boka visning från kl 11:30 alla dagar som museet är öppet. Tisdagar, onsdagar, lördagar och söndagar är sista bokningsbara tid kl 15:30. Sista bokningsbara tid på torsdagar är kl 19:30 och på fredagar kl 17:30. På måndagar är museet stängt.

Kostnad: Vardagar, kl 11:30–16:00, 2 500 kr. Torsdagar och fredagar efter kl. 16.00 samt helger, 3 500 kr.

Betalning: Med bankkort eller via Swish i museets kassa i samband med visningen eller fakturering efter visningen.

Bokad visning=gå före kön

Deltagare i en bokad gruppvisning har företräde i huvudentrén vid eventuell köbildning. Ta entrén till höger och visa upp bokningsbekräftelse för värd eller vakt på plats.

Bokning och kontakt

Fyll gärna i webbformuläret med bokningsförfrågan via knappen här ovanför så återkommer vi till dig inom kort. Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla oss.

bokningen@nationalmuseum.se

Telefonnummer: 08–519 544 28

Ordinarie telefontid: tisdag–fredag kl 9:00–11:00