•••
Välkmna in till en god, okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner

– Fredrik Eriksson, Krögare

På Restaurang Nationalmuseum erbjuder vi oväntade smaker från det moderna Sverige alltid med ett gastronomiskt hantverk i ryggraden.

Från sociala långluncher med uppdaterade klassiker serverade i matsalen, till oväntade smårätter, nybakat och ett ambitiöst dryckesprogram i Glasbar och Café. Hos oss finns något att äta och dricka hela dagen lång. Det är enkelt att slinka in för en matpaus under museibesöket, en affärslunch, ett glas efter jobbet eller en fika för att umgås med vänner. Det finns något för alla. På kvällen förvandlas lokalerna med den kungliga utsikten över Strömmen och slottet, till nationens vackraste rum för fest eller mingel.


Restaurangen ligger på entréplan och nås enkelt av såväl museets besökare som gäster utifrån.
Det är ingen entrèavgift till vare sig till museum eller restaurang och våra öppettider är samma som museets.

Internationella champagnedagen 18/10

I helgen firar vi champagnens dag i dagarna tre. Fredag, lördag och söndag serverar vi därför vår huschampagne André Clouet NV Brut för 100 kr/glaset, och några andra Clouet champagne till helgpriser. Välkomna på AW på fredag kväll, då vi har öppet till 19 eller ta en långlunch under helgen. Självklart finns det bubbliga alkoholfria alternativ.

Stockholms mest designade restaurang

Liksom på övriga platser i museet tar restaurangen konsthantverk och design på allvar. Här har några av landets främsta formgivare inrett och designat allt som rör det dukade bordet, möbler och inredning. Allt under ledning av formgivaren Matti Klenell.

Här kan du läsa mer om konst och design i restaurang, bar och café.

Mer från Restaurangen