Matti Klenell, skiss för restaurangen, röda stolar

•••
Vi vill bjuda in till en god, okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner

– Fredrik Eriksson, Krögare

Med råvaror från den 55:e till 69:e breddgraden, oväntade smaker från det moderna Sverige och ett gastronomiskt hantverk i ryggraden, är vi stolta över att nu öppna dörrarna till Restaurang Nationalmuseum.

Från sociala långluncher med uppdaterade klassiker serverade i matsalen, till oväntade smårätter, nybakat och ett ambitiöst dryckesprogram i Glasbar och Café. Hos oss finns något att äta och dricka hela dagen lång. Det är enkelt att slinka in för en matpaus under museibesöket, en affärslunch, ett glas efter jobbet eller en fika för att umgås med vänner. Det finns något för alla. På kvällen förvandlas lokalerna med den kungliga utsikten över Strömmen och slottet, till nationens vackraste rum för fest eller mingel.

Varmt välkomna



Stockholms mest designade restaurang

Liksom på övriga platser i museet tar restaurangen konsthantverk och design på allvar. Här har några av landets främsta formgivare inrett och designat allt som rör det dukade bordet, möbler och inredning. Allt under ledning av formgivaren Matti Klenell.

Mer från Restaurangen