Matti Klenell, skiss för restaurangen, röda stolar

•••
Vi vill bjuda in till en god, okomplicerad måltid med ursprung i svenska råvaror och traditioner

– Fredrik Eriksson, Krögare

På Restaurang Nationalmuseum erbjuder vi oväntade smaker från det moderna Sverige alltid med ett gastronomiskt hantverk i ryggraden.

Från sociala långluncher med uppdaterade klassiker serverade i matsalen, till oväntade smårätter, nybakat och ett ambitiöst dryckesprogram i Glasbar och Café. Hos oss finns något att äta och dricka hela dagen lång. Det är enkelt att slinka in för en matpaus under museibesöket, en affärslunch, ett glas efter jobbet eller en fika för att umgås med vänner. Det finns något för alla. På kvällen förvandlas lokalerna med den kungliga utsikten över Strömmen och slottet, till nationens vackraste rum för fest eller mingel.


Restaurangen ligger på entréplan och nås enkelt av såväl museets besökare som gäster utifrån.
Det är ingen entrèavgift till vare sig museum och till restaurang. Blir det förändringar i framtiden så kommer restaurangen alltid att vara tillgänglig utan entréavgift. Våra öppettider är samma som museets.

Vissa dagar är matsalen abonnerad. Vi stänger då dörrarna efter lunch kl 14,30. Glasbaren är öppen som vanligt. Detta gäller följande datum:

Fredag 15 mars

Tisdag 19 mars

Onsdag 20 mars

Fredag 29 mars

Lördag 30 mars


Varmt välkomna!

Stockholms mest designade restaurang

Liksom på övriga platser i museet tar restaurangen konsthantverk och design på allvar. Här har några av landets främsta formgivare inrett och designat allt som rör det dukade bordet, möbler och inredning. Allt under ledning av formgivaren Matti Klenell.

Här kan du läsa mer om konst och design i restaurang, bar och café.

Mer från Restaurangen