Läs mer
Close
Click to focus
|
i
<3

0of0
Visades i Designmagasinet, Nationalmuseum, 13 oktober 2018–9 juni 2019
Visades i Designmagasinet, Nationalmuseum, 13 oktober 2018–9 juni 2019
Designprocesser: NM&
Om en ny samling, tillkomsten av Nationalmuseums restauranginredning

Hur växer design fram? Hur arbetar formgivare och producenter? Med exempel från projektet NM& – som har resulterat i Nationalmuseums restauranginredning – visar vi arbetsmaterial, skisser och filmer som skildrar hur det kan gå till.

NM& är ett konstnärligt samarbetsprojekt som har gett Nationalmuseum en ny restauranginredning. Formgivarna Matti Klenell, Carina Seth Andersson, Gabriella Gustafson (TAF Studio), Mattias Ståhlbom (TAF Studio) samt Stina Lövgren har utvecklat konceptet, ritat den fasta inredningen, möbler samt objekt för det dukade bordet. De hade även i uppdrag att bjuda in fler till samarbetet och förstärka den kollektiva prägeln på projektet. Totalt har ett trettiotal formgivare och ett tjugotal producenter deltagit – en kraftsamling som resulterat i 550 kvadratmeter ny inredning och ett omkring åttio tal helt nya föremål.


Filmer från tillverkningen av föremål i kollektionen NM&

Filmerna visar på delar av tillverkningsprocesserna av några av de 80-talet föremål som ingår i kollektionen NM& som tagits fram för Nationalmuseums restaurang.

Läs mer om de olika föremålen i NM&-projektet