Besök museet med bokat skolprogram

Så roligt att du och din klass vill besöka Nationalmuseum, ni är varmt välkomna! Här har vi samlat information som vänder sig särskilt till er som har bokat ett skolprogram.

Samla gruppen

Med anledning av situationen kring coronaviruset erbjuder vi skolklasser att komma på bokade visningar innan museet öppnar för allmänheten. Samla din grupp eller klass på trappan vid huvudentrén så släpper vi in er. Se gärna till att vara där 10 minuter i förväg. Då hinner alla hänga av sig ytterkläder och ryggsäckar, gå på toan och annat som man behöver göra innan visningen ska börja.

Vad kostar det?

Pris framgår av informationen om respektive skolprogram.

Förberedelsematerial

Det här bildmaterialet är framtaget för de elever som behöver förbereda sig lite extra inför besöket: hur museet ser ut och vad som kommer att hända under besöket. Titta tillsammans i klassrummet eller ladda ner och ta med er när ni kommer på besök.

Bra att veta inför besöket – Visning (pdf)

Bra att veta inför besöket – Visning och ateljé (pdf)

Matsäck

Under sommaren 2020 är museets matsäcksrum tyvärr stängt på grund av åtgärder för att minska virusspridning. Bakom museet finns en fin park och vid lämpligt väder passar det bra att äta matsäck där.

Allmänt inför besöket

Allmänna råd och praktiska tips för skolklasser som besöker Nationalmuseum hittar du här.