A&E Design AB, Jordan A/S, Diskborste "Jordan 1230"
A&E Design
13 oktober 2018-13 januari 2019

A&E Design

I år fyller det svenska designföretaget A&E Design 50 år. Det firas med en utställning som bygger på den donation av handgjorda modeller och prototyper som Nationalmuseum fått som gåva av företaget.

Tom Ahlström och Hans Ehrich grundade A&E Design 1968 och har sedan dess formgivit en lång rad ergonomiska vardagsföremål för svenska och internationella beställare. Diskborsten 1230 för Jordan har exempelvis sålts i 67 miljoner exemplar. Den röda kölappsautomaten M80 för Turn-O-Matic är välkänd från de flesta snabbköp.

I utställningen visas prototyper, skisser, ritningar och färdiga produkter från det välkända designföretagets rika produktion.

Biljetter

  • Ordinarie entré: 150 kr
  • Reducerad entré (seniorer och studenter): 120 kr
  • Fri entré under 20 år
  • Fri entré för medlem i Nationalmusei Vänner
  • Fri entré övriga: ICOM, SMI, anställda vid centralmuseerna och kulturdepartementet, presskåren, ledsagare och personliga assistenter samt lärare med klass. Bevis som berättigar till fri entré måste uppvisas.

Biljetten gäller även för inträde till utställningen John Singer Sargent.

Förköp

Köp gärna din biljett i förväg. Det finns begränsat antal biljetter till varje tidsintervall. Eventuella resterande biljetter säljs på plats i museet, endast betalning med kort.