Läs mer
Close
Click to focus
|
i
<3

0of0
Visas nu
Visas nu
Tidslinjen
Konst och design ur Nationalmuseums samlingar

Samlingarna – från 1500-talet till idag

Gå på upptäcktsfärd bland äldre favoriter och nyförvärvade konstskatter. Tidslinjen visar vägen genom konsten, museet och sex århundraden.

Följ med på en tidsresa i den europeiska konsten. I Nationalmuseums samlingar finns mer än 700 000 föremål, från 1500-talet fram till idag: målningar, skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, cirka 5 000, av dem.

Samlingarna presenteras kronologiskt, längs en tänkt tidslinje genom huset. Här kan du lätt navigera dig fram genom århundradena. Konst, konsthantverk och design visas sida vid sida för att ge en djupare förståelse och fler perspektiv på olika tidsepoker.

Varje tidsepok har sin egen stora utställningssal. Här drar vi upp huvuddragen i konsten och de aktuella kultur- och samhällsströmningarna. I de mindre, intilliggande rummen finns plats för vidgade vyer eller djupdykning i olika frågeställningar som knyter an till tiden.

Vi vill att du ska få uppleva så mycket som möjligt av samlingarna, och därför byter vi då och ut vissa av föremålen som visas. Det ska, nästan, alltid finnas något nytt att upptäcka!

Med appen som guide

Nationalmuseum Visitor Guide App innehåller audioguider, fakta och inspiration. Den är den bästa följeslagaren under ditt besök på museet och en riktig guldgruva för dig som är vetgirig även utanför museet.

Läs mer om och ladda ner appen.


Tidslinjen, 1800-tal. Foto: Nationalmuseum/Bruno Ehrs

Här kan du upptäcka några highlights ur utställningen "Tidslinjen"