För press och media

Pressmeddelanden och pressbilder

Pressmeddelanden och pressbilder för nedladdning finns i vårt pressrum på Mynewsdesk.

Pressbilderna är fria att använda i samband med artikel, recension, notis eller inslag om aktuell utställning eller projekt och med angivande av fotograf.

Vill du använda bilder från Nationalmuseums samlingar i andra syften? Kontakta vår bildbyrå på bildarkivet@nationalmuseum.se.

Foto- och filmningsförfrågningar

Det är tillåtet att fotografera och filma för privat bruk i våra utställningslokaler på Konstakademien så länge inte blixt eller stativ används. Undantaget är de utställningar eller föremål i utställningar som är belagda med fotoförbud. Övrig fotografering och filmning kräver skriftligt fototillstånd.

Det finns inte någon möjlighet att fotografera eller filma i museibyggnaden på Blasieholmen under renoveringen. Möjligheten att filma och fotografera verk i samlingarna är begränsad under den här perioden. Museet beräknas öppna igen 2017.

För ansökan om fototillstånd för filmning eller fotografering i våra utställningslokaler på Konstakademien eller i andra miljöer som Nationalmuseum ansvarar för, och som kräver fototillstånd, skicka en kort projektbeskrivning med angivet syfte till This is an email address för bedömning.

Vi har inte möjlighet att hantera foto- och filmningsförfrågningar på plats i utställningslokalerna.

Recensionsexemplar

Kontakta pressansvarig för recensionsexemplar av våra publikationer. Vi har inte möjlighet att hantera förfrågningar direkt på plats i utställningslokalerna.

Bild: Nationalmuseums fasad

Hanna Tottmar, pressansvarig
E-post: This is an email address
Tel 0767-23 46 32

Lena Munther, informationschef
(renoveringen och Nya Nationalmuseum)
E-post: This is an email address
Tel 08-5195 4465

> Tipsa en vän

Öppettider:

Tisdag–fredag 11–18
lördag, söndag 12–16
måndag stängt

Adress:
På Konstakademien på Fredsgatan 12.