Nyfiken på: Form
Boka en gruppvisning
Fyll i och skicka bokningsförfrågan

Från världsutställning till 3D-print

Boka in din grupp eller konstförening på en egen visning med fokus på konsthantverk, form och design från slutet av 1800-talet och fram till idag.

Museets samlingar presenteras längs med en tänkt tidslinje som slingrar sig genom huset och museisalarna. Konst, konsthantverk och design visas sida vid sida för att ge en djupare förståelse för och fler perspektiv på olika tidsepoker. I den här visningen koncentrerar vi oss på den senare delen av tidslinjen. Vi börjar i industrialismen framväxt och de stora världsutställningarna under 1800-talets andra hälft. Genom ett urval av föremål och berättelser färdas vi sedan genom formens utveckling under 1900-talet fram till vår egen tid.

Visningens längd: cirka 60 minuter

Antal deltagare: max 25/grupp
Av säkerhetsskäl, och för bästa upplevelse av visningen, får antalet inte överskridas. Blir gruppen som kommer till museet större kommer de extra deltagarna inte kunna delta i visningen.

Bokningsbara tider: Du kan boka visning från kl 11:30 alla dagar som museet är öppet. Tisdagar, onsdagar, lördagar och söndagar är sista bokningsbara tid kl 15:30. Sista bokningsbara tid på torsdagar är kl 19:30 och på fredagar kl 17:30. På måndagar är museet stängt.

Kostnad: Vardagar, kl 11:30–16:00, 2 500 kr. Torsdagar och fredagar efter kl. 16.00 samt helger: 3 500 kr.

Betalning: Med bankkort eller via Swish i museets kassa i samband med visningen eller fakturering efter visningen.

Bokad visning=gå före kön

Deltagare i en bokad gruppvisning har företräde i huvudentrén vid eventuell köbildning. Ta entrén till höger och visa upp bokningsbekräftelse för värd eller vakt på plats.

Bokning och kontakt

Fyll gärna i webbformuläret med bokningsförfrågan via knappen här ovanför så återkommer vi till dig inom kort. Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla oss.

bokningen@nationalmuseum.se

Telefonnummer: 08–519 544 28

Ordinarie telefontid: tisdag–fredag kl 9:00–11:00