Jan Davidsz. de Heem, Stilleben med vin, frukter och ostron

Fest och event

Välkomna att arrangera fest, bröllop eller företagsevent i vår vackra matsal

•••
Fest i dessa lokaler är magiskt

fest
fest

På stans finaste adress kan du bjuda in till festmiddag i unik miljö.

Den svenskdesignade inredningen och möblerna skapar tillsammans med den äldre arkitekturen en skön atmosfär av gammalt och nytt. Den rymliga, ljusa matsalen med den magnifika utsikten över slottet och gamla stan, inbjuder till alla typer av måltidsarrangemang som vill ha det lilla extra.

Allt från större privata tillställningar, sittande festmiddagar till företagsevent.

Ni skapar enkelt er egen meny från vår festvånings a la carte, eller beställer en av våra färdigkomponerade festmenyer. Vår matlagning är svensk nutida där vi följer årets säsonger, alltid med avstamp och inspiration från vårt kulturarv. Vi blandar såväl klassiker med nutida och lokala smaker med delikata inslag av det franska och italienska köket. Alltid med en grund i svenska råvaror som ligger krögare Fredrik Eriksson varmt om hjärtat.

Fyll i en bokningsförfrågan så återkommer vi med menyförslag.

Festmenyn en kväll i augusti-september kan innehålla

Jordärtskockssoppa med bakad ”Almnäs tegel”ost, ramslökskapris, friterad jordärtskocka och shisokrasse
Smörstekt rödtungafilé med sauterad savoykål, smörad kycklingbuljong och potatispuré smaksatt med tryffel
Hallontarte med blåbärsmaräng och gräddfilsorbet

625

Med stor respekt för rådande omständigheter följer vi alla direktiv från Folkhälsomyndigheten. Med hänvisning till information från Visita, berörs privata fester och företagsevenemang inte av den regel som gäller för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Därför omfattas privata tillställningar på restaurang inte av begränsningen till 50 deltagare. Däremot gäller vid dessa privata arrangemang samma åtgärder mot smittspridning på restaurang i övrigt, såsom att undvika trängsel och köande, inte äta eller dricka ståendes, och att i övrigt följa de anvisningar som möjliggör bra hygien för såväl gäster som personal.

Julmiddag

Söker ni något annat än ett traditionellt julbord till er julfest? Från slutet av november fram till jul serverar vi vår variant av julmiddag.

Allt lagat från grunden med kärlek för det svenska mathantverket. Här lämnas inget åt slumpen.

Starta kvällen med drink bland marmorvita skulpturer i museets skulpturgården för att fortsätta in i den vackert uppdukad matsalen med handblåsta svenska glas och nymanglade linnedukar. Allt inramat av ett konstnärligt vackert målat tak och en unik utsikt över slottet.

Ni startar med njuta av små läckra bitar av Fredrik Eriksson väl utvalda sill och laxrätter från ett inbjudande förrättsbord. Därefter serveras ni vid bordet en kryddig viltvarmrätt inspirerad av julens smaker. Avslutningsvis tar ni för er av de vältempererade ostarna och små delikata desserterna från det uppdukade efterrättsbordet. Vill ni hellre ha förrätten och efterrätterna uppdukade på borden, family-style, så ordnar vi det.

Vill du veta mer - så fyll i en bokningsförfrågan så återkommer vi snarast


Skicka en bokningsförfrågan

Bröllopsfest

•••
En minnesvärd bröllopsmiddag på en unik plats

Söker du en plats utöver det vanliga för ett magnifikt bröllop? Då är en bröllopsfest på Nationalmuseum ett alternativ för dig.

I Nationalmuseums vackra skulpturgård med vita marmorstatyer, vackert ljus och med en akustik som slår det mesta finns möjlighet till en magisk vigsel eller klingande brudskål innan middagen. Middagens meny signerad Fredrik Eriksson, intas i restaurangens stora luftiga matsal med högt i tak och stora fönster ut mot slottet. Kaffet kan njutas i Glasbar för ett miljöbyte innan baren öppnar upp. Kort sagt. Restaurang Nationalmuseum är som gjort för bröllop. Stora som små, med och utan dans. Vinter som sommar.

Önskar ni en privat lunch eller middag i en mindre matsal, erbjuder Nationalmuseum flera av de vackra rummen för uthyrning. Maten och drycken beställer ni av oss!