Varmt välkommen att njuta gastronomiskt hantverk! Här njuter du Fredrik Erikssons vällagade lunchrätter, allt lagat från grunden med själ och hjärta.
Beställ din mat vid bardisken i Glasbaren och slår dig ner i matsal eller café. Maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Ingen bordsbokning – det är bara att droppa förbi! Vill ni köpa med er mat hem eller till kontoret har vi även avhämtning.
Dagens lunch 16 april – 19 april
Serveras tisdag - fredag 11:00 - 15:00
Tisdag
Kryddbakad fläskkarré med rostad potatis, rödkålsallad och skysås, 140 kr
Onsdag
Spätta Grenoble med rödbetor, kapris, pepparrot, brynt smör och kokt potatis, 140 kr
Torsdag
Vitvinsbräserade kycklingrullader med senapsgräddsky och rostad potatis, 140 kr
Fredag
Panerad fläskschnitzel med vitlökssmör, stekta bönor samt rostad färskpotatis, 140 kr
Veckans vegetariska
Rödbetsrisotto med rostad getost, honungsrostad romanesco och valnötter, 140 kr
Veckans lunch 16 april – 21 april
Serveras tisdag, onsdag, fredag 11:00 - 15:00, torsdag 11:00 - 19:00, lördag, söndag 11:00 -16:00
Torsdagskväll 25 april har vi reducerad meny med sallad, soppa och smörgåsar
Sparrissoppa med råstekt sparris, kallrökt lax och citroncrème, 145 kr
Sallad med varmrökt lax, inkokt potatis, råstekt blomkål, friterad kapris och örtdressing, 165 kr
Friterad tofu med sötstark sås, syrlig råkostsallad, svartrotscrème med sesam, krossad gurka med sesamfrön och koriander, 185 kr
Varm Inkokt röding med krossad mandelpotatis, Sandefjordssås, pommes pinnes, forellrom och pepparrot, 235 kr
Confiterat anklår med potatisterrine smaksatt med lagrad ost, vitlöksstekta Haricots verts, bakad tomat och rödvinssky, 225 kr
På helgen har vi även
Klassikern - Hemrökt lax med pepparrotscrème, Skagenröra samt potatis- och cheddarostroyal med forellrom och vinaigrette, 185 kr
Beroende på tillgången på råvaror kan ändringar i menyn förekomma.