Click to focus
<3

0of0

Konst och design i restaurangen

Den nya restaurangen och kaféet ska vara som ett trivsamt vardagsrum. Förutom kulinariska upplevelser kan du här ta del av konst och ambitiös design.

Nationalmuseums nya restaurang och kafé ligger i en del av huset som tidigare har använts av museets personal för arbete med konservering och förvaring av konstverk, rum som nu har öppnats för allmänheten. Ambitionen är att lokalerna ska vara ett inbjudande rum som hela tiden förändras.

Upptäck konsten i restaurangen

Tio designer ritade glaskupor till en armaturkollektion. Därefter tillverkade formmakare träformar för glasblåsning. I augusti 2017 samlades designer, formmakare, mästare, glasblåsare, försilvrare, slipare och Örsjö belysning AB:s konstruktör i Glass Factorys hytta för att tillverka glasen. Provbitar som blåstes ingår nu i den stora ljuskronan i museets glasbar. Monica Backström, Åsa Jungnelius, Simon Klenell, Katja Pettersson, Ludvig Löfgren, Carina Seth Andersson, Gabriella Gustafson, Matti Klenell, Stina Löfgren, Mattias Ståhlbom, 2018, The Glass Factory, Örsjö Belysning.