Matsal

Välkommen till vår matsal

I restaurangens matsal serveras svensk klassisk mat i nutida stil, med inspiration från det franska och italienska köket.

Våra matsalsrätter beställer du enkelt vid vid bardisken, maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Varje dag har vi några rätter som serveras speciellt under lunchtid 11-14.30, i övrigt serveras veckans meny varje dag, hela dagen lång.
Det är inte möjligt att boka lunchbord, såvida ni inte är större grupper över 30 personer.
Vill du hellre ta en smörgås, fika eller ta något att dricka finns vår Glasbar och Café som du når via Skulpturgården.

Veckans lunch

Våra lunchrätter nedan serveras mellan 11-14.30 inklusive nybakt bröd och smör

Lördag & söndag 13-14/10

Kalvfärsjärpar med vitpeppargräddsås, picklade rotsaker och potatispuré 130

Krämiga svenska gryn med svamp, fårost , syrad lök och friterad jordärtskocka 130

Tisdag 16/10
Kalvfärsjärpar med vitpeppargräddsås, picklade rotsaker och potatispuré 130

Krämiga svenska gryn med svamp, fårost , syrad lök och friterad jordärtskocka 130

Onsdag 17/10
Smörstekt torsk med krossad mandelpotatis, fänkålssallad och skaldjurssås 130

Gryta på Gotlandslinser, rovor och Karl-Johansvamp med ostfoccachia och örtyoughurt 130

Torsdag 18/10
Gryta på svenskt högrev med rökt fläsk, rostad pärllök och potatispuré 130

Vegetariska kroppkakor med rårörda lingon och skirat smör 130

Fredag 19/10
Laxwallenbergare, dillrostade morötter, brynt smör, riven pepparrot, citronpotatispuré 130

Rödbetsbiff med getost, rostad amandinepotatis, svartpepparfärskost och sallad 130

Lördag 19/10 och Söndag 20/10

Bookmakertoast med svensk flankstek, färskriven pepparrot, äggula och smörgåskrasse 175

Rödbetsbiff med getost, rostad amandine- potatis, svartpepparfärskost och sallad 135

Veckans meny

Följande rätter serveras varje dag hela veckan lång.

Jordärtskockssoppa med friterad mandelpotatis, lufttorkad griskind, libbsticka samt syrad lökcrème 125

Sallad med varmrökt lax, bakad blomkål, gravad tomat, rostad surdeg och örtsmetana 155

”Falafel” på svensk gråärta smaksatt med dill och lök, sallad på råhyvlade grönsaker, potatis- och fänkålspuré samt rostad grönkål 185

Smörstekt kummelrygg med betor, friterad kapris, örter och brynt hasselnötssmör 235

Rödvinsbräserad oxbringa, kantareller, smålökar, rökt fläsk, mandelpotatispure och riven pepparrot 235

Speciellt för de yngre

Alla varmrätter går självklart att få som halvportioner. Utöver det finns alltid:

Stroganoff på Nibble gårds falukorv med kokt potatis eller potispuré 65
Pasta penne med krämig kyckling- och örtsås samt riven parmesan 65