Entrépriser och biljetter

Entréavgift till de tillfälliga utställningarna på övre plan, till visningar, kurser och vissa andra programpunkter. Fri entré till resten av museet. Betalning med kort eller via Swish.

Information med anledning av coronaviruset

Nationalmuseum följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i frågan om coronaviruset och dess smittspridning. Här kan du läsa uppdaterad information om vad som gäller för museet med anledning av viruset.

Entréavgifter till tillfälliga utställningar på övre plan

20 februari–17 maj 2020: Inspiration – Iconic Works

Förköp biljett här.

Fri entré för alla från kl 20 under öppningsdagen, 20 februari.

  • Ordinarie entré: 150 kr
  • Reducerad entré (seniorer och studenter): 120 kr
  • Fri entré under 20 år
  • Fri entré för medlem i Nationalmusei Vänner
  • Fri entré övriga: ICOM, ICOMOS, SMI, Riksförbundet Sveriges museer, anställda vid centralmuseerna, presskåren, ledsagare och personliga assistenter, auktoriserade guider, reseledare och/med chaufför, Key of Honour - utfärdat av Stockholm stad, ledamöter av Konstakademien samt lärare med klass.

Bevis som berättigar till fri entré måste uppvisas.

OBS! Sista insläpp i utställningen 30 minuter innan museet stänger.

Förköp=gå före i kön

Köp gärna din biljett i förväg. Eventuella resterande biljetter säljs på plats i museet, endast betalning med kort och swish. Du som har rätt till fri entré (se ovan) kan på samma sätt förboka din biljett.

Med en förköpt biljett får du företräde till huvudentrén utomhus vid eventuell köbildning. Visa biljetten för vakt eller värd på plats. Insläpp till utställningen på plan 6 i museet sker i turordning vid eventuell kö.

Återköp och ombokning av biljetter

Nationalmuseum återköper inte utställningsbiljetter men de är ombokningsbara till ny tid via vårt bokningssystem här på webbplatsen. Gå in på sidan för utställningen eller evenemanget du har köpt biljett till. Välj fliken Omboka.

Entréavgifter till visningar

Här kan du köpa biljetter till Nationalmuseums all evenemang.