Nyfiken på: Nationalmuseum
Ett skolprogram för klasser i åk 4–6 ​som besöker Nationalmuseum för första gången.

Varför är det så många nakna i konsten?

Fullbokat

Tiderna för skolprogram är fullbokade till och med januari 2019 och bokningens telefon- och mejlservice har tillfälligt stängt. Bokningstjänsten öppnar igen måndag 21 januari 2019 och då är du välkommen att höra av dig med förfrågningar gällande februari och framåt.

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger upptäcker vi huset och vad som finns här.

Skolprogrammet passar för klasser i åk 4–6 som besöker Nationalmuseum för första gången.

Vi funderar över frågor som: Vad är ett museum egentligen? Varför hamnar vissa saker på museum, och varför ser byggnaden ut som den gör? Vi gör några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset. Men, varför är det så många nakna i konsten? Vad betyder i en hund i äldre måleri? Och vem är killen med pil och båge som flyger omkring i vissa målningar? Vi skärper våra blickar, upptäcker och reder ut några av de hemliga ledtrådar som finns i konsten.

I det här skolprogrammet lär vi känna Nationalmuseum, ett palats fyllt av vår gemensamma konstsamling.

Visning med ateljé: Nyfiken på färg!

I ateljén experimenterar vi med färgblandning och prövar på att måla med akrylfärg.

Bokningsbara tider

Fullbokat till och med januari 2019. Bokningen öppnar 21 januari för förfrågningar gällande februari och därefter.

Endast visning: 1 h
kl 9.30–10.30, kl 10–11 eller kl 10.30–11.30

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9–11.30