Nyfiken på: Nationalmuseum
Ett skolprogram för klasser i åk 4–6 ​som besöker Nationalmuseum för första gången.
Boka skolprogrammet

Varför är det så många nakna i konsten?

Nationalmuseum är ett hus fullt av konst, design, upplevelser och berättelser. Tillsammans med en av museets konstpedagoger upptäcker vi huset och vad som finns här.

Skolprogrammet passar för klasser i åk 4–6 som besöker Nationalmuseum för första gången.

Vi funderar över frågor som: Vad är ett museum egentligen? Varför hamnar vissa saker på museum, och varför ser byggnaden ut som den gör? Vi gör några konststopp i den tidslinje som slingrar sig genom huset. Men, varför är det så många nakna i konsten? Vad betyder i en hund i äldre måleri? Och vem är killen med pil och båge som flyger omkring i vissa målningar? Vi skärper våra blickar, upptäcker och reder ut några av de hemliga ledtrådar som finns i konsten.

I det här skolprogrammet lär vi känna Nationalmuseum, ett palats fyllt av vår gemensamma konstsamling.

Visning med ateljé: Nyfiken på färg!

I ateljén experimenterar vi med färgblandning och prövar på att måla med akrylfärg.

Bokningsbara tider

Fullbokat resten av året. Vänligen återkom med förfrågan efter 3 december 2018.

Endast visning: 1 h
kl 9.30–10.30, kl 10–11 eller kl 10.30–11.30

Visning med ateljépass: 2,5 h
kl 9–11.30

Visning: 1 000 kr/klass
Visning med ateljépass: 1 700 kr/klass

Mejla eller ring oss om du har några frågor.

Om bokningen

bokningen@nationalmuseum.se